2010. augusztus 23., hétfő

A Taekwondo egyik elődje....Taekkyon.

Később még fogok írni róla...most csak szimplán egy kis részlet, hogy is néz ki ez a furcsa nevű rúgós-dobós harcművészet:

2 megjegyzés:

  1. Taekkyon = a koreai harcművészetek egyik legősibb eleme. A régi koreában igazi harcművészetnek a fegyveres harcművészeteket tartották, ezért nagyra becsülték azokat a harcosokat akik képesek voltak úgy harcolni, hogy közben mindkét kezüket "lefoglalták" - szóval fegyver volt a kezükben, így nagyra becsülték, ha a fegyveres harcot ki tudták egészíteni rúgásokkal. :) Ez lehetett a tekkjon alapja; hogy imitálták azt, mintha fegyver lenne a kezükben, de itt nem éles harcról volt szó. Ezeket pont ma olvastam. :)

    VálaszTörlés
  2. Anikó,
    gratulálok a tájékozottságodhoz:)
    Kiegészítésképpen csak annyi, hogy érdekes módon az első küzdősportok egyike is volt a taekkyon, mert leginkább mérkőzéseket rendeztek belőle. Hiányoznak belőle az emberélet kioltására alkalmas technikák, pl nincs lehetőség a fej kézzel való támadására.Persze nagyon magas szinten megvannak ezek a technikák is, de csak nagyon kevesen vannak akik ezeket gyakorolják. Egyébként az alap taekkyon technikák lettek kiegészítve karate technikákkal és ebből az egyvelegből kristályosodott ki a taekwondo úgy a 60-as évek elején, közepén.

    VálaszTörlés