2010. szeptember 14., kedd

baljós jelek...

Tegnap este kifejezetten sokan voltak edzésen ( 30 fő és ebben a versenyzők nem voltak benne:)) , és még újabb jelentkező is érkezett a végére, szóval feladat az akad bőven oktatás ügyileg.
Kezdők, haladóbbak,haladók, versenyzők, gyerekek, felnőttek...ebben a káoszban kell rendet vágni a lehetőségeink mellett....úgy, hogy mindenki megtalálja a számítását, amiért is elkezdett  taekwondózni.

A bemelegítés JM-vel kezdődött majd  páros gyakorlatok, plyometrikus gyakorlatok és rövid sprintek követték. Ezt követte egy jó húszperces nyújtás, majd kettéváltunk és a feketeövesek elmentek külön gyakorolni én pedig osztottam az észt meg a tudást az ottmaradt 25 emberkének:) Nagy dolgok nem történtek, abszolút az alap mozdulatok megtanulása és azoknak a sulykolása volta a fő cél kiegészítve cseles fekvőtámasz és láb mátrix szerű erősítő kombinációkkal...:)
Azért a végére jól ki voltak purcanva a népek, de hát ezért jöttek nem de bár?:)

Ami viszont nem jó jel, azaz, hogy a rúgások és főleg a láblendítések alatt egyre inkább érzek egy egyre erősődő fájdalmat a bal farizmom legmélyén. Ez már az RKC-ra való felkészülés óta ott motoszkál bennem, csak nem jött elő ilyen durván mint tegnap. Volt itt minden, SMR henger,bot és masszírozás és krém, de nem segített és mára már egy sima előrehajlás is kezd gondot okozni...:(

Azt hiszem most egy pár napig meg kellene próbálnom kiiktatni azokat a gyakorlatokat amelyeknél a farizomnak  komoly szerepe van...csak az a baj, hogy akkor gyakorlatilag nem marad túl sok a palettán:(

Azt hiszem az egyetlen megoldás az lesz ha  megmutatom magam egy jó szakembernek, mint pl  Csíky FeRKC-nak... és remélem talál nekem valami jó megoldást:)

Azért nem bírtam ki és volt egy kis reggel átmozgatás, ami a következőkből állt:
  • JM
  • 5 tolódzkodás a gyűrűn + 5-5 military press@24kg+5 húzódzkodás és ebből összesen 5 kör
  • csak jobb lábbal az alaprúgásokból 30 rúgás/rúgás fajta (láblendítés,egyenes,köríves és oldal rúgás)
  • bal lábbal csak lábtartás szerűen, lassan és nem túl magasra ugyanezekből a rúgásokból pár darab, kivétel a lendítés mert az most kb térdmagasságig megy csak.
  • alap kéz tecnikákból oldalanként 20-20 teljes erejű ütés,csapás vagy hárítás.(összesen tízféle technika)
Sajnos most nem repül így a lábam mint a képen ahol Gunther barátommal az Osztrák Taekwondo Szövetség alelnökével produkáljuk magunkat...


Nem mondom, hogy nem fáradtam el, de összességében jól esett.
Azért is el kell kezdeni egy kicsit jobban gyakorolni a bázistechnikát mert a hétvégén aránylag nagy csapattal kiutazunk Németországba egy formagyakorlat szemináriumra amit egy 8.danos nagymester, nevezetesen Ik Pil Kang egykori formagyakorlat (poomsae) világbajnok fog tartani. Nekem már volt szerencsém edzeni  nála korábban, és az akkori tapasztalatokon felbuzdulva nagyon kíváncsi vagyok már, hogy mik azok az új dolgok amiket megtanulhatunk.
Alább egy "rövid" kis oktató videó a mesterről, vagyis inkább csak egy általa bemutatott kezdő formagyakorlatról. A koreai nyelvleckéért pedig külön elnézést kérek:)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése