2010. szeptember 10., péntek

Jó hír!!!!

A jó hír az, hogy Kotsis Edina az Ukrajnában rendezett U21-es  taekwondo Európa bajnokságon aranyérmet nyert az 57 kg-os kategóriában.:). Edina orosz, fehérorosz, francia és ukrán ellenfeleit legyőzve állhatott fel a dobogó legmagasabb fokára.

A hír több szempontból is nagyon érdekes.
Egyrészt Edina szempontjából, aki eddig mindig csak a döntő környékén járt az utóbbi években világversenyeken, ami egyébként nagyszerű dolog, de azért az ember fia/lánya mindig az aranyéremért hajt.
Érdekes a Magyar Taekwondo Szövetség szempontjából, mert ez az első aranyérmünk világversenyen, nem lebecsülendő az eddig elért második, harmadik illetve ötödik helyeket.
Érdekes a BHSE szempontjából. mert végre megtört a sok éves átok az előbb említett helyezések értékének alábecsülése nélkül.
Érdekekes Kiss Tamás (Kacsa) szempontjából, aki Edina edzőjeként, edzőtársamként és barátomként, irgalmatlan sok munkát, energiát, szabad és nem szabad időt áldozott fel hosszú évek alatt ennek az eredménynek az oltárán.
És végül, de nem utolsó sorban érdekes  RKC  szempontból is, ugyanis Edina kettlebellel végrehajtott swing és guggolás edzéseket is végzett a felkészülés során.

Egyébként meg  pipa vagyok magamra, mert sem tegnap, sem ma, hozzá sem értem szeretett vasaimhoz. Sőt a mai napi taekwondo edzésre sem értem le, mert a mai napon volt megrendezve a munkaadó cégem éves össznépi összeröffenése, ami elhúzódott kicsit...viszont annyiból jó volt, hogy egy csomó olyan emberrel sikerült  jobban megismerkednem, akiket láttam ugyan eddig is  az irodában, sőt köszöntünk is egymásnak, de közelebbi kapcsolat nem alakult ki...eddig:)

És hogy el ne felejtsem..már második napja van igen komoly izomlázam oldalsó hasizmok illetve a törzs egyéb izmai tekintetében, ami szerintem a szerdai gyűrűs gyakorlatoknak köszönhető. A dolog azért érdekes, mert nekem nem túl sokszor volt még itt izomlázam, utoljára egy korábbi TGU +windmill,  de az jó sokszor edzés után....előtte viszont évekre visszamenőleg nem emlékszem ilyenre...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése